Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba predstavlja proces u kojem se uklanjaju prebojenja i mrlje iz strukture zuba, što dovodi do belije boje zuba. Zubi se mogu izbeliti pomoću aktivnih sastojaka čak i više od njihove prirodne boje. U ordinaciji MojStomatolog postoji više materijala i metoda za izbeljivanje zuba koji omogućavaju da izaberete način koji najviše odgovara Vašim potrebama, vremenu i budžetu.

Treba znati da će se izbeljivanjem ukloniti mrlje sa Vašeg zuba ali se neće sprečiti njihov ponovni nastanak. Zbog toga je izbeljivanje postupak koji treba sa vremena na vreme ponavljati.

KUĆNO IZBELjIVANjE ZUBA

Whiteness Perfect Mini Set

Picture3Ovo je preparat za kućno izbeljivanje zuba koji je baziran na karbamid-peroksidu. Dostupan je u koncentracijama od 10%, 16% i 22%. Preparat sadrži duplu desenzibilizaciju: kalijum-nitrat (neutralna aktivnost) i natrijum-fluorid (okluzalna aktivnost), čija je glavna uloga zaštita zuba od preosetljivosti na spoljne nadražaje. Neutralni pH gel ne dovodi do dekalcifikacije gleđi i dentina. Preparat ima odličnu viskoznost. Namenjen je svima koji žele da izbele zube obe vilice za nekoliko nijansi ili da urade ekstenzivno izbeljivanje zuba jedne vilice.

Vreme upotrebe: 2 do 4 sata za 10% i 16% i 1 sat za 22%.
Tretman prosečno traje između 10 i 14 dana.
Pakovanje sadrži: 3 šprica x 3g.

Picture4Whiteness Perfect Standard Set

Preparat je u potpunosti identičan predhodnom. Razlika je u veličini i sadržaju pakovanja. Namenjen je svima koji žele da u potpunosti da izbele zube obe vilice. Pakovanje sadrži dovoljno materijala da se odradi kratkoročno do-izbeljivanje nakon godinu dana.

Vreme upotrebe: 2 do 4 sata za 10% i 16% i 1 sat za 22%.
Tretman prosečno traje između 10 i 14 dana.
Pakovanje sadrži: 5 špriceva (10% i 16%) / 4 šprica (22%) x 3g + vinil folije + pakovanje + kutijica za nošenje.

ORDINACIJSKO IZBELjIVANjE ZUBA


Whiteness HP Blue

ips012Ovaj preparat koristi se isključivo za izbeljivanje zuba u ordinaciji. Ovaj preparat kombinuje najpouzdaniju tehniku izbeljivanja zuba sa najnovijim trendovima očuvanja tvrdog zubnog tkiva. Velika prednost ovog preparata ogleda se u prisustvu kalcijuma u samom preparatu, čime se eliminiše mogućnost oštećenja gleđi zuba. Pakovanje sadrži dve odvojene komponente, koje se mešaju u jednom špricu. Ovime se omogućava laka aplikacija i kontrola postavljanja gela samo na tvrdim zubnim tkivima. Osnovna aktivna supstanca predstavlja 35% vodonik peroksid.

Vreme upotrebe: 2 aplikacije po 40 minuta po sesiji, do 2 sesije po pacijentu.

Picture6Whiteness HP Maxx

Ovo je preparat za profesionalno izbeljivanje u ordinaciji. Baziran je na hidrogen-peroksidu, koji je u koncentraciji od 35%. Sistem mešanja kap + kap: ručna priprema i aplikacija omogućava preciznu manipulaciju proizvodom. Preparat sadrži pigment koji može da apsorbuje plavu svetlost tj. menja boju tokom procesa beljenja, čime se omogućava vizuelna kontrola procesa izbeljivanja. Whiteness HP Maxx sadrži blokator toplote, koji minimizuje zagrevanje toplote, čime smanjuje preosetljivost zuba u toku i nakon izbeljivanja. Efikasnost je zagaranotvana upotrebom LED lampe za izbeljivanje. Preparat ima odličnu viskoznost. Pored ovoga, set sadrži materijal za neutralizaciju enzima koji razgrađuju perokside, u slučaju da gel dođe u kontakt sa oralnim tkivom. Namenjen je svima koji žele maksimalnu belinu svojih zuba u jednoj poseti stomatologu.

Vreme upotrebe: 3 aplikacije po 15 minuta po sesiji, do 3 sesije po pacijentu.

IZBELjIVANjE POJEDINAČNIH ZUBA

SUPER_ENDO-2Ovo je procedura koja je namenjena zubima kojima je živac izvađen tj. zubima kojima je rađena endodontska terapija. Ovakvi zubi podložniji su prebojavanju, te se često dešava da ih je neophodno izbeliti kako bi im se boja izjednačila sa bojom okolnih zuba. Procedura podrazumeva oslobađanje dela krune zuba od predhodne plombe i pripreme za proces izbeljivanja. U krunu zuba se postavlja gel za izbeljivanje, koji tu ostaje 24 časa. Nakon toga, ukoliko nisu dobijeni željeni rezultati, proces se može ponoviti.